Begeleiding na maagverkleining
Als je in aanmerking komt voor een maagverkleinende operatie zoals een maagband of een maagbypass, ook wel bariatrische ingreep genoemd, bij een algemeen ziekenhuis, is het aan te raden om je goed voor te bereiden op het leven na de operatie. Voorafgaand aan de operatie krijg je voorlichting over de noodzaak van verandering in je voedingspatroon, het vasthouden van gedragsverandering en gewichtsverlies en het uitbreiden van je beweegpatroon. Je werkt aan lichaamsacceptatie en wordt voorbereid op de operatie. Na de operatie is er de mogelijkheid om onder begeleiding van Gülgün Özen te werken aan het verkrijgen van een gezond eet- en beweegpatroon.Maagverkleining en toch nog last van eetbuien
Twintig procent van de mensen met ernstig overgewicht heeft een eetbuistoornis of een andere eetstoornis. Er is een groot verschil tussen mensen met een eetstoornis en mensen met ‘gewoon’ een ongezonde leefstijl of overgewicht. Mensen met een eetstoornis lijden. De kwaliteit van hun leven is aantoonbaar slechter. En de eetstoornis kan vaak niet alleen met wilskracht worden opgelost. Je bent de controle over je eten kwijt.
Eetdrang na de operatie
Gülgün Özen krijgt mensen in behandeling die een maagverkleining hebben ondergaan. Tot hun schrik merken deze mensen dat ze na de operatie nog steeds de neiging hebben zich te overeten. De drang was niet verdwenen. Dit soort eetgedrag komt niet voort uit honger, maar is een strategie om met stress en problemen om te gaan. Als je geen andere strategieën aanleert, houden de eetproblemen ook na de operatie aan. Dat is heel schadelijk. Je kunt onwel worden, eten komt vast te zitten in de slokdarm. Er kunnen zich ook complicaties voordoen bij de littekens.
Meld je vandaag nog aan voor een gesprek
Diëtistenpraktijk Gülgün Özen helpt mensen met een voedingsvraag of ziektebeeld waarbij eten en drinken extra aandacht nodig heeft. Wij helpen u graag met het vinden van een advies, passend bij uw leefstijl en omstandigheden. Maak vandaag nog een afspraak.